Poniedziałek – 05 czerwca
I śniadanie – Chleb codzienny ( m. pszenna, zakwas żytni, m. żytnia, może zawierać : soję, mleko, jaja, sezam, łubin ), masło ( mleko), pasta serowo- jajeczna ( mleko, jajka ), papryka. Herbata.
II śniadanie – Chrupki kukurydziane , jogurt owocowy Gratka ( mleko, serwatka z mleka, śmietanka, może zawierać zboża zawierające gluten, jajka ), truskawki. Herbata.
Obiad – Krupnik ( seler ). Łazanki , banan. ( m. makaronowa ), banan. Woda niegazowana do picia.
Wtorek – 06 czerwca
I śniadanie – Chleb tostowy (m. pszenna, m. sojowa, może zawierać inne zboża zawierające gluten : jęczmień, owies, żyto, jaja, mleko, produkty pochodne mleka, orzeszki arachidowe, orzechy/ migdały , nasiona sezamu ), masło ( mleko), pasztet drobiowy, pomidor, jabłko. Kawa/ Herbata ( mleko, jęczmień, żyto).
II śniadanie- Chleb ( m. pszenna, m. żytnia, zakwas żytni), masło ( mleko ) , pieczeń z polędwicą, ogórek kiszony, śliwka. Herbata.
Obiad – Zupa ogórkowa ( seler , śmietana). Ziemniaki, kotlet z indyka ( m. pszenna, jajka ), sałata ze śmietaną ( śmietana ). Woda niegazowana.
Środa – 07 czerwca
I śniadanie – Chałka ( m. pszenna , serwatka w proszku, mleko, jajka ), masło ( mleko ), dżem truskawkowy, pomarańcza. Kawa / Herbata ( mleko, jęczmień, żyto)
II śniadanie- Chleb słonecznikowy ( (m. pszenna, m. żytnia, zakwas żytni ) , masło ( mleko ), szynka staropolska, ogórek, gruszka. Herbata.
Obiad – Zupa koperkowa z ryżem ( seler, śmietana ). Placki ziemniaczane z jogurtem naturalnym ( mleko), arbuz. Woda niegazowana do picia.,
Czwartek – 08 czerwca- Boże Ciało
I śniadanie –
II śniadanie –
Obiad-
Piątek – 09 czerwca- Przedszkole zamknięte
I śniadanie-
II śniadanie –
Obiad-
Uwaga : identyfikalność produktów wraz ze składem do wglądu u Dyrektora Przedszkola
Made with by OrionThemes