Poniedziałek – 05 czerwca

I śniadanie – Chleb  codzienny  ( m. pszenna, zakwas żytni, m. żytnia, może zawierać : soję, mleko, jaja, sezam, łubin ), masło ( mleko), pasta serowo- jajeczna  ( mleko, jajka ), papryka. Herbata.

II śniadanie –   Chrupki kukurydziane  , jogurt owocowy Gratka ( mleko, serwatka z mleka, śmietanka, może zawierać zboża zawierające gluten, jajka ), truskawki. Herbata.

Obiad – Krupnik   ( seler  ). Łazanki , banan.   (  m. makaronowa ), banan.  Woda niegazowana do picia.

Wtorek  – 06 czerwca

 I śniadanie –  Chleb tostowy     (m. pszenna, m. sojowa, może zawierać inne zboża zawierające gluten  : jęczmień, owies, żyto, jaja, mleko, produkty pochodne mleka, orzeszki arachidowe, orzechy/ migdały , nasiona sezamu  ),  masło   ( mleko), pasztet drobiowy, pomidor, jabłko.  Kawa/ Herbata  ( mleko, jęczmień, żyto).

II śniadanie- Chleb ( m. pszenna, m. żytnia, zakwas żytni), masło (  mleko   ) , pieczeń z polędwicą, ogórek kiszony, śliwka. Herbata.

Obiad – Zupa ogórkowa   ( seler , śmietana).    Ziemniaki, kotlet z indyka  ( m. pszenna, jajka ), sałata ze śmietaną ( śmietana ).   Woda niegazowana.

Środa  – 07 czerwca

I śniadanie – Chałka (  m. pszenna , serwatka w proszku, mleko, jajka ), masło  ( mleko   ), dżem truskawkowy, pomarańcza.   Kawa / Herbata ( mleko, jęczmień, żyto)

II śniadanie- Chleb słonecznikowy   (   (m. pszenna, m. żytnia, zakwas żytni  )  , masło  ( mleko  ), szynka staropolska, ogórek, gruszka. Herbata.

Obiad –  Zupa koperkowa z ryżem   (  seler, śmietana    ). Placki ziemniaczane z jogurtem naturalnym ( mleko), arbuz.    Woda niegazowana do picia.,

Czwartek – 08 czerwca-   Boże Ciało

I śniadanie –

II śniadanie –

Obiad- 

Piątek – 09 czerwca- Przedszkole zamknięte

I śniadanie-

II śniadanie –

Obiad-                                                                                                                                                                                

Uwaga : identyfikalność produktów wraz ze składem do wglądu u Dyrektora Przedszkola