Poniedziałek – 17 stycznia

I śniadanie – Chleb graham  (  m. pszenna , m. żytnia, zakwas żytni, m. graham, słody : pszenny, jęczmienny  , masło ( mleko),  pasztet z kurczaka zagrodowego, papryka, jabłko. Herbata.

II śniadanie-  Ciasto jogurtowe z owocami   (m. pszenna , jajka   ), kakao ( mleko).

Obiad – Zupa pomidorowa z ryżem   ( seler , śmietana ). Ziemniaki, kotlet mielony   ( m. pszenna, jajka), surówka z kapusty pekińskiej. Woda niegazowana. 

 Wtorek- 18  stycznia               

I śniadanie – Chleb staropolski  (  m. pszenna, m. żytnia, zakwas żytni   ),  masło ( mleko), szynka dębowa, sałata.  Kawa  ( mleko, jęczmień, żyto ).

II śniadanie – Chleb  (m. pszenna , m. żytnia, zakwas żytni), masło ( mleko ), sałatka z makaronu ryżowego, ogórka i koperku . Herbata.

Obiad – Rosół z makaronem  ( seler , m. pszenna   ). Ziemniaki, potrawka z kurczaka, marchewka tarta.   Woda niegazowana.

Środa- 19  stycznia

I śniadanie –Bułka kajzerka    ( m. pszenna ), masło ( mleko),  ser żółty  ( mleko), rzodkiewka . Kawa ( mleko, jęczmień , żyto).

II śniadanie – Chleb wieloziarnisty (. pszenna, m. żytnia, zakwas żytni, m. graham, m. sojowa, śruta sojowa, słody: pszenny, jęczmienny  ), masło    ( mleko ), pasta z kurczaka, pomidor. Herbata.

Obiad – Zupa ogórkowa   ( seler , śmietana  ). Pierogi leniwe  ( m. pszenna, jajka, mleko   ), surówka z jabłek.  Woda niegazowana.

Czwartek – 20 stycznia

I śniadanie – Chleb żytni ( m. żytnia, m. pszenna ), masło ( mleko), jajko, pomidor, ogórek, szczypiorek   (jajka), papryka, morela.  Kawa ( mleko, jęczmień, żyto).

II śniadanie-  Chleb pełnoziarnisty ( m. pszenna, m. żytnia, zakwas żytni), masło  ( mleko),  pasta rybno- jajeczna  ( jajka, szprotki w  pomidorach ), ogórek. Herbata.

Obiad – Zupa kalafiorowa  ( seler, śmietana ). Rissotto  ( m. pszenna, jajka ).  Woda niegazowana.

Piątek- 21  stycznia

I śniadanie – Płatki kukurydziane na mleku ( mleko, m. pszenna ). Chałka  ( m. pszenna), masło ( mleko),  banan.

II śniadanie – Chleb razowy  ( m. pszenna, zakwas żytni, m.  żytnia razowa , serwatka z mleka), masło (  mleko), pasta z kiełbasy, ogórek kiszony. Herbata.

Obiad-  Krupnik z kaszą jaglaną   ( seler). Racuchy z jabłkami  ( jajka, m. pszenna, mleko ). Woda niegazowana.

Uwaga : identyfikalność produktów wraz ze składem do wglądu u Dyrektora Przedszkola