Poniedziałek –  8 sierpnia

I śniadanie –  Chałka  ( m. pszenna), masło ( mleko), powidła  śliwkowe, ananas. Herbata.

II śniadanie–  Chleb      ( m. pszenna, m. żytnia, zakwas żytni  ), masło ( mleko), pieczeń z polędwicą, ogórek, szczypiorek. Herbata.

Obiad – Zupa pomidorowa z ryżem     ( seler, śmietana  ). Łazanki   ( m. makaronowa ). Woda niegazowana.

Wtorek – 9 sierpnia

I śniadanie – Chleb wieloziarnisty ( m. pszenna , m. żytnia, zakwas żytni, m. graham, m. sojowa, śruta sojowa, słody : pszenny i jęczmienny  ), masło ( mleko), pasta serowo- jajeczna ( mleko, jajka), pomidor. Herbata. 

II śniadanie – Ciasto jogurtowe z owocami ( m. pszenna), masło ( mleko), morela. Herbata.

Obiad – Zupa kalafiorowa   ( seler, śmietana   ). Ziemniaki, kotlet schabowy    ( m. pszenna, jajka  ),  mizeria ( śmietana ). Woda niegazowana.

Środa- 10 sierpnia

I śniadanie – Bułka kajzerka razowa   ( m. pszenna, żyto łamane, m. żytnia, zakwas żytni, słody: pszenny, żytni, jęczmienny   ),  masło ( mleko),  szynka pniaczek drobiowy, sałata. Herbata. 

II śniadanie –  Precel z makiem  ( m. pszenna), masło  ( mleko  ),  miód, jabłko.  Herbata.

Obiad – Barszcz biały z jajkiem  ( seler , śmietana, jajka   ). Rissotto ( m. makaronowa ).  Woda niegazowana.

Czwartek – 11 sierpnia

I śniadanie – Chleb z posypką  ( m. pszenna, zakwas żytni, m. żytnia  ), masło ( mleko), parówka z szynki, ketchup, banan. Herbata.

II śniadanie–   Chleb słonecznikowy  ( m. pszenna, m. żytnia, zakwas żytni, m. graham, płatki owsiane, słody: pszenny i jęczmienny  ), masło  ( mleko  ), pasta rybno – jajeczna    (  szprotki w pomidorach, jajka  ), papryka. Herbata.  

Obiad – Zupa  pieczarkowa    ( seler, śmietana  ). Pierogi leniwe ( m. pszenna, mleko, jajka), surówka z jabłek. Woda niegazowana.

Piątek- 12 sierpnia

I śniadanie – Chleb razowy ( m. żytnia, m. żytnia razowa, zakwas żytni, m. pszenna, serwatka z mleka ), masło ( mleko), szynka dębowa, pomidor.  ( mleko).  Herbata.

II śniadanie – Galaretka owocowa z borówkami i bitą śmietaną.  Herbata.

Obiad – Zupa fasolowa  ( seler). Ziemniaki, paluszki rybne  ( filet z mintaja ), surówka z kapusty kiszonej.  Woda niegazowana.

Uwaga : identyfikalność produktów wraz ze składem do wglądu u Dyrektora Przedszkola