30 stycznia – poniedziałek
I śniadanie – Chleb firmowy ( m. żytnia, m. żytnia razowa, m. pszenna ), masło ( mleko), pasta serowo- jajeczna ( mleko, jajka), pomidor. Herbata.
II śniadanie – Chleb ( m. pszenna, m. żytnia, zakwas żytni) , masło ( mleko), kiełbasa żywiecka, ogórek kiszony. Herbata.
Obiad – Barszcz biały ( seler, śmietana ). Spaghetti z mięsem wieprzowym w sosie pomidorowym z ziołami ( m. makaronowa ), banan. Woda niegazowana.
31 stycznia – wtorek
I śniadanie – Chałka ( m. pszenna), masło ( mleko), jogurt owocowy ( mleko), mandarynka. Kakao ( mleko)
II śniadanie – Chleb razowy ( m. żytnia, m. żytnia razowa, zakwas żytni, m. pszenna, serwatka z mleka), masło, pasta : makrela wędzona + twaróg ( makrela, mleko), pomidor. Herbata.
Obiad – Zupa koperkowa z ryżem ( seler, śmietana ). Ziemniaki, kotlet drobiowy ( m. pszenna, jajka ), ogórek kiszony. Woda niegazowana.
01 luty – środa
I śniadanie – Chleb graham (m. pszenna, m. żytnia, m. graham ),masło ( mleko), szynka dębowa, papryka, ogórek. Kawa ( mleko, jęczmień, żyto).
II śniadanie – Koktajl truskawkowo- bananowo- malinowy ( mleko ), chrupki kukurydziane ( orzeszki arachidowe, soja)
Obiad – Zupa pomidorowa z makaronem ( seler, m. makaronowa, śmietana ). Ziemniaki, udka pieczone w ziołach , sałata ze śmietaną ( śmietana ). Woda niegazowana.
02 luty – czwartek
I śniadanie – Chleb wieloziarnisty ( m. pszenna, m. żytnia, m. graham, zakwas żytni, m. sojowa, śruta sojowa, słody : pszenny i jęczmienny ), masło ( mleko), polędwica sopocka, ser żółty ( mleko), rzodkiewka. Kawa ( mleko , jęczmień, żyto).
II śniadanie – Bułka ciabatta ( m. pszenna, zakwas pszenny, błonnik pszenny ), masło ( mleko) , pasztet z kurczaka zagrodowego, pomidor. Herbata.
Obiad – Zupa fasolowa ( seler). Kasza jęczmienna, gulasz drobiowy w sosie własnym, ogórek kiszony. Woda niegazowana.
03 luty – piątek
I śniadanie – Bułka kajzerka ( m. pszenna), masło ( mleko), szynka staropolska, sałata. Kawa ( mleko, jęczmień, żyto).
II śniadanie – Chleb ( m. pszenna, m. żytnia, zakwas żytni), masło ( mleko), pasta z kiełbasy, ogórek, jabłko. Herbata.
Obiad – Zupa ogórkowa ( seler, śmietana). Makaron świderki z serem ( m. makaronowa, mleko ), pomarańcza. Woda niegazowana.
Made with by OrionThemes